Hoe kun jij je optimaal voorbereiden op je praktijkexamen?

Allereerst; neem voldoende rijlessen. Laat je niet gek maken door wat anderen tegen je zeggen en wat een landelijk gemiddelde zou zijn. Niets is vervelender dan zakken voor je CBR-praktijkexamen omdat je te weinig rijlessen genomen hebt. 


Hieronder lees je wat tips om je goed voor te bereiden op je praktijkexamen:


1: Vertel zo min mogelijk mensen dat je af gaat rijden.

Maak het jezelf niet te moeilijk. Door iedereen te vertellen wanneer je praktijkexamen mag doen, leg je de lat voor jezelf nog hoger omdat je een bepaalde druk gaat ervaren. Wat is er leuker dan aan je vrienden vertellen dat je geslaagd bent, terwijl ze niet wisten dat je je praktijkexamen moest doen?


2: Zorg voor voldoende nachtrust.

Zorg ervoor dat je genoeg geslapen hebt voordat je praktijkexamen mag doen. Hiermee zorg je niet alleen dat je niet moe bent, maar ook dat je een betere concentratie hebt, en wat is belangrijker dan een goede concentratie op je praktijkexamen?


Benieuwd hoe een praktijkexamen in zijn werk gaat? Bekijk het hier.


3: Wees niet angstig voor je examinator.

Je examinator is geen eng persoon. Het enige wat hij doet is controleren of jij kunt autorijden. Als jij je voldoende hebt voorbereid moet dit dus geen enkel probleem zijn. Probeer een leuk praatje met hem of haar te maken om zo een leuke sfeer in de lesauto te krijgen.


4: Neem vooral de tijd

Het maakt niet uit hoe snel je parkeert, hoe snel je ergens wegrijdt, als je maar zorgt voor voldoende doorstroming van het verkeer. Ga dus niet alles zo snel mogelijk doen, dit zorgt voor onbeheerste acties en foutjes. Je hebt alle tijd.


5: Goed om te weten: je mag fouten maken.

Wist je dat je zelfs de auto uit mag laten vallen en een afslag mag missen? Het gaat er bij het praktijkexamen niet om dat je foutloos kunt rijden, maar dat je veilig kunt autorijden. Laat dus zien wat je in je rijlessen hebt geleerd. Als er dingen fout gaan, los dit dan rustig op. Soms is het oplossen van fouten beter dan het voorkomen van fouten. Als je foutjes maakt, blijf hier niet in hangen en vertel aan je examinator wat er fout ging! 


6: Maak je examen netjes af.

Als je bijna klaar bent en terugrijdt naar het CBR in bijvoorbeeld Rijswijk, moet je zorgen dat je nog steeds netjes rijdt. Ook het parkeren bij het CBR moet netjes gaan. Dit telt namelijk nog mee voor je examen.

Hoe gaat het CBR-praktijkexamen in zijn werk?

Terug naar het informatieportaal

Bekijk onze andere informatie:

Tags:

Beste rijschool Den Haag

Rijbewijs Tips

CBR praktijkexamen