Wat leer je bij ZH rijschool?

Inzicht krijgen in de eisen waarin jij moet leren

De rijlessen zijn verdeeld in 4 modules. In deze modules gaat het van voertuig bediening tot beheersing en verantwoorde deelname in het verkeer. Lees de stappen hieronder door.

De modulaire opbouw is als volgt;

Module 1: Voertuigbediening en voertuigbeheersing

Module 2: Beheersing van eenvoudige verkeerssituatie en verkeersmanoeuvres

Module 3: Beheersing van complexe verkeerssituaties en verkeersmanoeuvres

Module 4: Veilig en verantwoord deelnemen aan het verkeer

Voertuigbediening en voertuigbeheersing

In jouw rijopleiding begin je met voertuigbeheersing. Je leert hierbij de auto onder controle te krijgen. In stappen word je uitgelegd hoe het bedienen van het voertuig werkt, zodat jij alles gaat beheersen op dit gebied. Je zit- en stuurhouding moet je afstellen op jouw lichaam, wij oefenen daarom verschillende stuurmethodes met je. Wij vragen je of alles duidelijk is, zodat wij weten of alles helder voor je is.

Verder gaan we aan de slag met de volgende basisvaardigheden: wegrijden in de eerste versnelling, remmen, opschakelen en terugschakelen. Dit zijn de basisvaardigheden van het autorijden, dit noemen we voertuigbeheersing. De basisvaardigheden zijn van groot belang, je voert deze handelingen altijd uit met rijden. Wij willen dat je ze goed beheers anders blijf je moeilijkheden krijgen in de rijopleiding. Wanneer je over de basisvaardigheden beschik kunnen we verder uitbreiden in het autorijden.

Beheersing van eenvoudige verkeerssituatie en verkeersmanoeuvres

Je leert goed om te gaan met het handelen in eenvoudige verkeerssituaties. Tijdens het autorijden kan je in verschillende verkeerssituaties terecht komen, dus geeft het je zekerheid al handel je met de juiste manoeuvres. Blijf altijd rustig in welke verkeerssituatie je terecht komt, paniek kan tot onnodige gevolgen leiden, dat geldt in elke situatie. In de lessen leren wij jou de verkeersmanoeuvres voor de eenvoudige verkeerssituaties. Belangrijk is dat je altijd in de gaten houdt water rond de auto gebeurt en welke handeling je moet doen zodra je bijvoorbeeld op een rotonde afrijdt. Voorbeelden van eenvoudige verkeerssituaties zijn; voorrang verlenen, kruispunt benaderen. Hoe je handel op deze momenten dat ga je tijdens je rijlessen uitgebreid leren.

Beheersing van complexe verkeerssituaties en verkeersmanoeuvres

Een complexe verkeerssituatie houdt in dat een verkeerssituatie moeilijk of ingewikkeld is. Complexe verkeerssituaties kan van alles zijn en daarom is het belangrijk om altijd goed de focus te houden op het verkeer waarin je verkeerd. Wij leren je in de lessen de complexe verkeerssituaties en verkeersmanoeuvres te beheersen. In de rijlessen leren wij jou de verkeersmanoeuvres uit te voeren op de juiste manier. Elke verkeerssituatie kan anders zijn, maar door inzicht en vooruit te kijken kan jij op het juiste moment handelen. Wij willen je uiterst voorbereiden op je praktijkexamen, zodat jij kan slagen. Voorbeelden van complexe verkeerssituaties zijn;

Veilig en verantwoord deelnemen aan het verkeer

Veiligheid staat voorop dat geldt niet alleen voor jezelf maar ook voor andere. Wij van ZH rijschool leren je veilig en verantwoord deel te nemen aan het verkeer. Aan de verkeersregels moet iedereen zich houden. Let goed op wat er rondom de auto gebeurt, dat doe je door middel van je spiegels en je blik te werpen over je schouders. In de lessen krijg je mee hoe je verantwoord door het verkeer rijdt. Tijdens het leren van je theorie leer je al wat je niet moet doen tijdens het autorijden. Het kan zijn dat je dat al weet, dat is natuurlijk mooi meegenomen.

Ben je aan het einde gekomen van deze 4 modules, dan ben jij een bewuste, veilige en zelfstandige bestuurder.  Nu ben jij voorbereid voor je rijexamen, veel succes!

Benieuwd geworden? Meld je aan voor de proefles, wij kijken uit naar de lessen met jou!

Dit zijn de plaatsen waar wij lessen:Delfgauw, Delft, Den Haag, Den Hoorn, Honselerdijk, Kijkduin, Kwintsheul, Leidschendam, Leidschenveen, Monster, Naaldwijk, Nootdorp, Pijnacker, Poeldijk, Rijswijk, Scheveningen,'s-Gravenzande, Voorburg, Wateringen, Zoetermeer.

Staat jou plaats er niet tussen? Niet getreurd, neem contact op en wie weet komen we toch naar je toe!

Terug naar het informatieportaal

Bekijk onze andere informatie:

Tags:

rijlessen

rijvaardigheid

Zuid-Holland

rijproces