Theorie-examen afleggen?

Voorbereiden op het theorie-examen voor de auto

Voor het behalen van je autorijbewijs moet je theorie- én praktijkexamen afleggen. Wij geven als advies mee om je theorie-examen aan het begin van je rijopleiding te halen. Je beheerst dan de verkeersregels en alles wat naast het auto rijden zelf komt kijken. Vraag tijdens onze lessen gerust of wij voorbeelden van de theorie laten zien, dan heb jij er een helder beeld bij. Vraag je theorie examen aan, zodat je een datum heb waar je naar toe kan werken en je de les stof kan verdelen over een periode.

Voorbereiden op je theorie-examen kan op verschillende manieren. Iedere persoon heeft een bepaalde voorkeur wat hij het fijnst vind om te leren. Wij als ZH rijschool hebben deze manieren voor jou op een rij gezet.

De theorie kan je als volgt leren:

Begin op tijd met het leren van de theorie, want er komt veel lesstof op je af. Besteed er elke dag tijd aan, zodat je het goed in je opneemt. Schrijf dingen op die je leest, zo onthoud je het makkelijker. Op internet bevinden zich veel oefen examens. Maak daar gebruik van! Hou er rekening mee dat oefenvragen niet hetzelfde zijn als je examenvragen. De vragen kunnen wel overeenkomsten met elkaar hebben.

Autotheorie-examen bestaat uit?

Het autotheorie-examen bestaat uit drie examenonderdelen. De drie examen onderdelen zijn als volgt:

Tijdens- na het theorie-examen

Het theorie-examen moet je niet onderschatten, hierdoor zakken de meeste mensen. Bereid je goed voor, zodat je de examenvragen begrijpt. Wees tijdens het theorie-examen geconcentreerd en uitgerust. Wat neem jij mee naar het theorie-examen?

Nadat je het examen heb afgelegd krijg je gelijk de uitslag te zien op het scherm waarop je het examen heb gemaakt. Voor elk examen onderdeel heb je de mogelijkheid deze in te zien om na te kijken hoe jij je examen hebt gemaakt. Let op!: Je krijg het scherm met de fout beantwoorde vragen maar één keer te zien. Het uitslagformulier krijg je per mail gestuurd.

Voor meer informatie kan je naar de website gaan van het CBR of stel gerust je vragen aan ons tijdens je rijles.

Namens ZH Rijschool wensen wij jou heel veel succes met het behalen van je theorie-examen!

Terug naar blogs

Tags:

Theorie

examen

Contact opnemen

Heb je een vraag? Neem dan helemaal gratis contact op! We helpen je graag, zelfs wanneer je niet direct iets bij ons afneemt. Of bel geheel vrijblijvend: 06-84185005

Bedankt! We hebben je bericht binnen. Je hoort snel van ons :)
Oops! Er iets mis gegaan met het verzenden van je formulier. Probeer het nog eens, of bel gerust.