Verhoogde slagingskans met een tussentijdse toets

In je rijles periode is het mogelijk om een tussentijdse toets te nemen. Maar wat is dit precies en hoe gaat dit in zijn werk?

Waarvoor is de tussentijdse toets ingesteld? 

De tussentijdse toets is ingesteld om jou allereerst te laten zien op welk niveau je bent qua rijlessen en vaardigheden. Daarnaast kun je in de tussentijdse toets vrijstelling krijgen voor de bijzondere verrichtingen. Dit scheelt op je échte praktijkexamen. Daarom wordt dit examen ook wel een proefexamen genoemd.

Waarom is een tussentijdse toets iets voor jou?

De tussentijdse toets zorgt ervoor dat jij weet hoe het examen in elkaar steekt, weet wat je kunt verwachten en vrijstelling kunt krijgen voor bijzondere verrichtingen. Dit kan je veel stress schelen op je officiële praktijkexamen.

Leerlingen die een tussentijdse toets hebben afgelegd, hebben meer kans van slagen op het praktijkexamen. Het slagingspercentage voor deze leerlingen ligt namelijk op de 58%, terwijl dit bij andere leerlingen 14% lager is. Dáárom is een tussentijdse toets erg belangrijk.

Wat kun je verwachten?

Van een tussentijdse toets (t.t.t.) kun je hetzelfde verwachten als van een officieel praktijkexamen. Je moet vooraf een reflectieformulier invullen (deze krijg je van je rijschool of stuurt het CBR naar je toe), je wordt ontvangen bij het CBR, maakt een praatje en gaat vervolgens naar buiten. Hoogstwaarschijnlijk moet je de ogentest afleggen. Zie hiervoor de blog: ‘de ogentest bij het CBR-examen’. 

De examinator neemt vervolgens naast jou plaats in de auto en er mag gereden gaan worden. Vaak wordt er een stukje door de bebouwde kom gereden, waar je ook je bijzondere verrichtingen kunt doen en een stukje over de snelweg.

Als jij je bijzondere verrichtingen goed uitvoert, hoef je deze niet meer te doen op je praktijkexamen! 

Bij ons rijlespakket ‘groot pakket’ zit een tussentijdse toets bij de prijs inbegrepen. Wil jij nou toch een tussentijdse toets, maar zit deze niet in je pakket? Dan vraagt jouw rijinstructeur deze aan bij het CBR. Misschien zit je bij een rijschool in Den Haag of zoek je deze. Waar je ook zit, het is mogelijk om een tussentijdse toets te nemen. Interesse in een gratis proefles? Meldt je hier aan!

Terug naar het informatieportaal

Bekijk onze andere informatie:

Tags:

Tussentijdse toets

CBR praktijkexamen

Beste rijschool Den Haag

Autorijles