Je eerste rijles bij ZH rijschool

Hoe gaat een eerste rijles?

Je hebt je eerste proefles binnenkort en bent nu aan het bedenken hoe die er voor je uit zal zien. Je eerste rijles is altijd spannend, juist omdat je van tevoren niet weet wat je wel en niet mag doen. Het fijne aan een eerste les is: je instructeur weet ook dat jij het spannend vindt of zenuwachtig bent. 

Je wordt thuis opgehaald op de tijd die je afgesproken hebt en mag direct achter het stuur zitten. Je krijgt wat uitleg over de auto en over het doen van rijlessen. Afhankelijk van waar jij woont, rij je met je instructeur naar een rustig stuk waar je lekker kunt gaan oefenen. Het enige wat jij allereerst hoeft te doen is sturen. Zien we dat dit direct al goed gaat? Dan mag je rustig mee gaan remmen. Zoals je begrijpt; alles stap voor stap. 

Hoe kun jij je voorbereiden op je eerste rijles?

In principe hoef jij je niet voor te bereiden. Zorg alleen dat je goed geslapen en gegeten hebt, zodat je de concentratie hebt om alles in je op te nemen. Wij begrijpen dat een eerste rijles spannend is, daarom krijg jij alles stap voor stap aangeleerd. Trek daarbij ook comfortabele kleding en schoenen aan. Hakken zijn niet echt aan te raden! 

Na de eerste rijles

Nadat jij hebt ervaren hoe het is om te rijden, gaan we de eerste les evalueren. We kijken naar jouw vaardigheden en bepalen aan de hand daarvan hoeveel lessen je ongeveer nodig zult hebben voordat je praktijkexamen kunt doen. Zo kun we de kosten goed inschatten voor een rijles traject. 

De meeste leerlingen maken na de proefles direct de keuze om rijlessen bij ons te nemen, maar natuurlijk verplichten wij je tot niets! Voordat we écht gaan rijlessen, willen wij dat jij er nog even over nadenkt voordat je de keuze maakt.

Proefles aanvragen?

Meld je nu aan voor een proefles die gratis als je daarna bij ZH rijschool komt lessen. Hier kan jij je gemakkelijk aanmelden voor een proefles.

Terug naar het informatieportaal

Bekijk onze andere informatie:

Tags:

Autorijles

eerste rijles

Proefles